Grubi takim me Bashën: Procesi i censusit në Maqedoninë e Veriut një operacion jo vetëm statistikor, por edhe politik

Censusi, regjistrimi i popullsisë ka qenë në fokus të takimit të kreut të PD-së Lulzim Basha me zv.kryeministrin e parë të Maqedonisë së Veriut Artan Grubi.

Ky i fundit deklaroi pas takimit se censusi në Maqedoninë e Veriut është një operacion jo vetëm statistikor, por edhe politik.

“Mirënjohje të jashtëzakontë për apelin dhe për pranimin e takimit në këtë kohë.

Ndryshe nga regjistrimet në vendet e tjera, procesi i censusit në Maqedoninë e Veriut është një operacion jo vetëm statistikor, por edhe politik. Të drejtat e shqiptarëve dhe komuniteteve të tjera varen nga përqindja me të cilën janë të përfaqësuar ata në numrin total të popullatës. Ndaj është i një rëndësie të jashtëzakontë. Për këtë arsye kam vizituar Kosovën dhe tani jam me liderët e Shqipërisë që bashkërisht t’i bëjmë apel mërgatës sonë që të regjistrohet”, deklaroi Grubi.

LEXO EDHE  Gjuhëtarët në protestë, kundër bunkerizimit të Akademisë së Shkencave nga Gjinushi