Pikiata e valutave, dollari në nivelin më të ulët në 6 vitet e fundit

Në tregun e këmbimit valutor vendas, të mërkurën, monedha e gjelbër amerikane ka zbritur në nivelin më të ulët të gjashtë viteve të fundit, të këmbimit me lekun.

Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, dollari u këmbye me 102.82 lekë, ose 0.69 lekë më pak se një ditë më parë.

Ndërsa euroja këmbehet me 123.88 lekë ose 0.07 lekë më shumë se ditën e martë.

LEXO EDHE  Nga marrja e ambienteve te blerja e mobljeve dhe armëve/ KLSH nis kontrollin për tenderat e BKH

Në pozita të forta leku këmbehet sot edhe me paundin britanik, ndër franga zvicerane këmbehet sa një ditë me parë, me 114.26 lekë.

Monedha britanike u zhvlerësua ndjeshëm me 0.76 lekë dhe këmbehet me 137.36 lekë.

Muaji Dhjetor pritet të sjellë një forcim të mëtejshëm të Lekut, ndikuar nga kërkesë-oferta e diktuar nga festat e fundvitit.