‘Futi frikën njeriut dhe …’/ Del dokumentari që hedh dyshime të forta mbi koronavirusin: E quan atë pjesë të planit për …

Ekziston një plan i madh për ti’a nënshtruar njerzimin një rifillimi të ri, një «Great Reset», d.m.th startimi nga e para.

Dhe kjo është vendosur në forumin ekonomik të Davosit, duke shfrytëzuar një virus të shpikur në laborator, Covid 19.

Qëllimi është arritja e një rritje ekonomike më të qëndrueshme dhe sipas të gjithë teorive komplotiste pas saj fshihen të njëjtët emra, Bill gates, David Rokfeler, apo francezi Jacques Attali.

Kjo është teza kryesore e një dokumentarit “Hold up” (gati 3 orë) të dalë të mërkurën e kësaj jave në Francë dhe që po çmend fansat e konspiracionit në rrjetet sociale ndërkohë që sulmohet me forcën më të madhe nga mediat “main-stream”.

Dokumentari i ripostuar edhe nga personazhe shumë të njohur në llogaritë e tyre ka si qëllim të alarmojë, të ndërgjegjësojë dhe të informojë njerëzit për ata çka po ndodh pas shpinës së tyre.

“Eshtë një plan i kalkuluar me shumë kujdes” thotë një nga produktorët e dokumentarit Christophe Cossé. Mendimin e tij të qartë për atë që po ndodh Cosse e ka shprehur në një shkrim përpara disa kohëve i cili pretendohet se e gjitha po bëhet për vaksinimin masiv dhe kontrollin dixhital të popullsisë dke shfrytëzuar një virus jo shumë më të rrezikshëm se Covid-et e tjerë sezonalë.

Dhe për të mbështetur këto teza dokumentari bën një skanim të intësishëm të gafave që kanë bërë politikanët, të mendimeve shpesh kontradiktore që kanë shfaqur shkenctarët, të shplarjes së trurin në të cilën kanë marrë pjesë mediat e mëdha si dhe në ndërhyrjen e lobeve financiare të industrisë së ilaçeve.

LEXO EDHE  Ja në çfarë ore duhet ta pini kafen e mëngjesit

“Futi një njeriu frikën e vdekjes dhe më pas me të mund të bësh çfarë të duash” thotë njëri nga të 37 intervistuarit e filmit, midis të cilëve gjenden edhe çmime Nobël, politikanë, mjekë infektologë, antropologë dhe infermirë.

Sociologja Monique Pinçon-Charlot,  e cila njihet për kërkimet e saj mbi temën e borgjezisë së sipërme, kritikon ligjërimin e “frikës” të përcjellë nga media dhe madje shkon aq larg sa të flasë për një “luftë të tretë” botërore “dhe një” holokaust “që synon” zhdukjen e pjesës më të varfër të njerëzimit, sepse të pasurit nuk kanë më nevojë për ta “.

Duke parë kuriozitetin e madh që ka ngjallur ku dokumentar, i cili tani për tani mund të shikohet pa pagesë në rrjete sociale (por ama vetëm në frengjisht), mediat e mëdha i jane futur punës për diskreditimin e tij. Ato janë mbushur plot me shkrime fakt check që diskrditojë mënyrën e tij të shikimit. Gazeta e madhe franceze Liberation që i kushtoi të premten faqen e saj të parë këtij filmi e masakronte atjë në qëndrimin e saj editorial. Ajo i konsideronte të gjitha gafat, kundërshtitë dhe gënjeshtart e politikanëve dhe shkencarëve si gabime njerzore dhe jo si grimca të një plani të madh.

“Në fakt, ky dokumentar është një rast i vërtetë që duhet studiuar nga politikanët. Ai tregon se si strategjia jokonsistente dhe komunikimi i dobët mund të përdoret në kurriz të prodhojnë të kundërtën e tyre dhe të shkaktojë turbulli dhe paranojë në opinionin publik” nënvizonte Liberation. /Lapsi.al