Koronavirus/ Greqi, 1,547 raste të reja, 10 vdekje në 24 orë

Rastet e reja të koronavirusit në vend në 24 orët e fundit arrijnë në 1,547, sipas informacionit të EODY, duke tejkaluar për ditën e dytë 1000 raste.

Gjatë së njëjtës periudhë, u regjistruan 10 vdekje, duke  e çuar numrin e të vdekurve në 603.

Në të njëjtën kohë, 108 pacientë trajtohen me intubim në Njësitë e Kujdesit Intensiv.

Njoftimi në detaje:
“Sot ne shpallim 1547 raste të reja të virusit të ri në vend, nga të cilat 78 shoqërohen me shpërthime të njohura dhe 52 u zbuluan pas kontrolleve në hyrjet e vendit. Numri i përgjithshëm i rasteve është 34299, nga të cilët 55.3% janë burra.

4003 (11.7%) konsiderohen të lidhura me udhëtimet nga jashtë dhe 12552 (36.6%) kanë të bëjnë me një rast tashmë të njohur.
108 bashkëqytetarë tanë po trajtohen me intubim. Mosha e tyre mesatare është 65 vjeç. 34 (31.5%) janë gra dhe pjesa tjetër janë burra. 93.5% e pacientëve të intubuar kanë një sëmundje themelore ose janë 70 vjeç ose më të vjetër. 280 pacientë janë liruar nga ICU.

LEXO EDHE  Paqartësi në fund të mandatit të Presidentit Trump

Më në fund, kemi 10 vdekje të tjera të regjistruara dhe 603 vdekje gjithsej në vend. 228 (37.8%) gra dhe burrat e tjerë. Mosha mesatare e bashkëqytetarëve tanë të vdekur ishte 79 vjeç dhe 96.2% kishin një sëmundje themelore dhe / ose moshën 70 vjeç e lart “.