Vakanca në Kushtetuese, Kuvendi publikon 3 emrat e kandidatëve/ Reagon Kim: KED të veprojë shpejt

Pas rishpalljes nga Presidenca të listës së kandidatëve që kanë aplikuar për anëtar të Gjykatës Kushtetuese, edhe Kuvendi ka publikuar kandidatët për këtë institucion.

“Pas rishpalljes nga Kuvendi i Shqipërisë, në datën 24.9.2020, të hapjes së procedurave të aplikimit për vendin vakant për 1(një) anëtar të Gjykatës Kushtetuese, me qëllim plotësimin e “vakancës së parakohshme” të krijuar për shkak të mbarimit para afatit ligjor të mandatit të z.Fatos Lulo, kanë paraqitur kërkesën për shprehje interesi, si dhe dokumentacionin përkatës, kandidatët:

Altin Binaj
Ardita Buna Alsula
Ilir Haznedari”, thuhet në njoftimin e Kuvendit.

LEXO EDHE  Vetëvendosje Qendra Shqipëri uron shqiptarët për 28 nëntorin

Lidhur me publikimin nga Kuvendi ka reaguar edhe ambasadorja amerikane Yuri Kim.

Me anë të një postimi në rrjetet sociale, Kim ka përshëndetur publikimin e listave të kandidatëve për anëtarë në Gjykatën Kushtetuese, nga Presidenca dhe Kuvendi.

Ndërsa inkurajon palët, ambasadorja Kim shkruan se Këshilli i Lartë i Emërimeve ne Drejtesi duhet të veprojë shpejt pasi deri në fund të vitit Gjykata Kushtetuese duhet të jetë konsoliduar.

Deri tani Kushtetuesja ka 4 anëtarë, ndër të cilët 1 ka mandat të përfunduar.