E gjithë bota në alarm nga covid 19, por ky shtet nuk ka asnjë infektim

Rastet Covid-19 po rriten në shumë pjesë të Kanadasë, por një rajon, Nunavut, një territor verior, është një vend i rrallë në Amerikën e Veriut që mund të thotë se është pa raste me koronavirus në komunitetet e tij.

Marsin e kaluar, ndërsa kufijtë në të gjithë botën po përplaseshin ndërsa infeksionet e koronavirusit u rritën, zyrtarët në Nunavut vendosën që edhe ata të mos rrezikonin.

Ata vendosën disa nga rregulloret më të rrepta të udhëtimit në Kanada, duke ndaluar hyrjen e pothuajse të gjithë jorezidentëve.

Banorët që kthehen në shtëpi nga jugu së pari do të duhet të kalojnë dy javë, në kurriz të qeverisë së Nunavut, në “qendra izolimi” – hotele në qytetet Ëinnipeg, Yelloëknife, Ottaëa ose Edmonton.

LEXO EDHE  A mund ta ndalim ngrohjen e Tokës?

Rojet e sigurisë janë të vendosur në të gjithë hotelet, dhe infermierët kontrollojnë shëndetin e atyre që izolojnë. Deri më tani, pak më shumë se 7,000 Nunavummiut kanë kaluar kohë në këto qendra si një ndalesë në kthimin e tyre në shtëpi.

Ndërsa infeksionet e koronavirusit u përhapën në të gjithë Kanadanë, dhe me numrin e rasteve në rritje përsëri, numri zyrtar i rasteve në Nunavut mbetet zero.