Covid-19/ Gjermania shton kufizimet

Gjermania është e vendosur të kufizojë numrin e personave që mund të marrin pjesë në ngjarje të organizuara në mjedise të brendshme në 50 persona, ndërkohë që vazhdojnë të rriten rastet e COVID-19.

“Kufizimi do të zbatohet në rastet kur infeksionet e reja rriten më shumë se 35 për 100 000 banorë në një zonë të veçantë dhe në mënyrë të qartë përjashton pronën private”, raporton media shtetërore gjermane DPA, duke cituar burime në një takim të zhvilluar sot mes kancelares Angela Merkel dhe përfaqësuesve të shtetit.

“Në vend të kësaj, do të lëshohet një rekomandim në lidhje me shtëpitë private, duke kërkuar një limit prej 25 personash”, shtuan burimet.