Mesazh shqiptarëve/ Soreca kopjon Ramën: Laj duart, ruaj distancën … (Video)

Ambasadorët e BE në ditën Europiane të Gjuhëve i janë drejtuar me një mesazh qytetarëve të Shqipërisë për të respektuar masat ndaj COVID-19.

Më epik ishte mesazhi i Soreca-s i cili pas fjalimit në anglisht, vendosi që t’u drejohet shqiptarëve shqip me fjalët ‘’Mbaj maskën, laj duart dhe ruaj distancën. Bashkë mund t’ia dalim.’’.

Soreca tha se tashmë është radha e qytetarëve të bëjnë pjesën e tyre, por premtoi se BE nuk do të rreshtë së ndihmuari Shqipërinë në luftën kundër COVID-19.

‘’BE dhe shtetet antëare e kanë mbështetur Shqipërinë në luftën kundër COVID-19 që nga fillimi i pandemisë. Ne do të vazhdojmë të ndihmojmë. Por tani e keni ju radhën ta bëni këtë pjesë.

Mbaj maskën! Laji duart, dhe ruaj distancën. Bashkë mund t’ia dalim. ‘’- tha Soreca.

Kujtojmë që të njëjtin mesazh dha edhe kryeministri Edi Rama në mesazhin telefonik për shqiptarët 6 muaj më parë, kur vendi sapo ishte izoluar.