A do të flirtoje me grekët për të na futur në BE, apo do ta mbaje mirë me Erdoganin për t’i bërë presion Brukselit? Ja si përgjigjet Berisha

Ish-kryeministri Sali Berisha në një intervistë përballë Arjan Çanit në ‘Zonë e Lirë’, ka komentuar marrëveshjen detare me Greqinë dhe marrëdhëniet me turqinë dhe fqinjët.

I pyetur nga Çani se kë do zgjidhte mes Greqisë dhe Erdoganit, Berisha këmbnguli që do të vijojë të mbrojë interesat kombëtare.

Pjesë nga biseda:  

Çani: Nëse do ishe në vend të Ramsit, a do të flirtoje me grekët për të na futur në BE, apo do ta mbaje mirë me Erdoganin për t’i bërë presion Brukselit?

Berisha: Unë kam firmosur një marrëveshje me grekët e cila përcaktonte kufirin detarin. Interesi im kombëtar është përcaktimi i kufirit?

Çani: Nuk do i përgjigjeshe Erdoganit po të të thoshte prishe marrëveshjen?

Berisha: Apsolutisht jo.