Përmbytje, shkatërrim,njerëz në rrugë dhe …/ Shini çfarë ka bërë stuhia në Greqi (Foto)

Mëngjesin e kësaj të premte, cikloni “Ianos” goditi zonat perëndimore të Lamias në kufijtë me komunën e Makrakomi dhe rrugën Lamia – Karpenisi.

Forcat zja rrfikëse u gjendën në vende të ndryshme për t’i ardhur në ndihmë njerëzve që ishin bllokuar në rrugë apo në shtëpitë e tyre për shkak të përm bytjeve. Mediat greke shkruajnë se ka dhjetëra thirrje për ndihmë nga njerëz që janë bllokuar nëpër shtëpia në Liankladi, mes tyre edhe persona që kanë probleme me të ecurit.

Njëri prej tyre është transferuar në spitalin e Lamias, pasi shtëpia e tij u përm byt dhe u shpëtua nga zja rrfikësit. Të tjerët do të transferohen në Bashkinë e lamias, pasi shtëpitë e tyre u përm bytën. Me përjashtim të makinave e zja rrfikësve dhe atyre të Mbrojtjes Civile, kalimi i çdo automjeti tjetër është i ndaluar.

Edhe në fshatin Zilefto, shtëpitë u përmbytën, ndërsa ujërat morën me vete një burrë, i cili u shpëtua, ndërsa uji ka vërshuar në shumë oborre dhe shtëpi.