Vendet vakante në KQZ, zbardhet lista e kandidatëve (Emrat)

Zbardhet lista e kandidatëve për vendet vakante në Komisionin Qëndror të Zgjedhjeve.

Në total janë gjithsej 25 kandidatë të cilët kanë aplikiar për pozicionet e KQZ, sipas parashikimeve të reja kushtetuese.

Mes kandidatëve ka emra të njohur për publikun ku bien në sy emrat e ish kryetares së KQZ Lefterije Lleshi dhe ai i ish prokurorit të përgjithshëm Theodhori Sollaku.

Hysen Osmanaj ka aplikuar për komisioner pranë KQZ, zv/komisioner, Komisionin Rregullator dhe KAS;

LEXO EDHE  Maqedonia e Veriut, paqartësi rreth procesit të mësimit

Irsa Ruçi për Komisioner i KQZ dhe Komisionin Rregullator

Agim Paskali për KAS dhe Komisionin Rregullator;

Ledio Braho, Arben Isaraj, Arens Çela, Spiro Maliqi, Redinale Beqiraj, Durim Grabova, Farie Osmani, Theodhori Sollaku, Eldrina Karafili, Lindita Tako dhe Lefterije Lleshi kanë aplikuar për KAS.

Ish kryetarja e KQZ ka aplikuar edhe për pozicionin vakant në Komisionin Rregullator.

Dokumentet janë depozituar pranë Kuvendit.