Kushtetuesja, apeli i Soreca: Të nisin menjëherë emërimet e gjyqtarëve

Ambasadori i BE-së Lugi Soreca i ka kërkuar autoriteteve të nisin menjëherë me emërimet në Gjykatën Kushtetuese. Thirrjen Soreca e ka bërë nëpërmjet një mesazhi të publikuar nga delegacioni i BE-së në rrjetet sovciale.

Soreca thekson se autoritetet shqiptare duhet të veprojnë pa vonesë, me synimin për të rivendosur plotësisht funksionimin e Gjykatës.

“Është thelbësore që të finalizohen emërimet në Gjykatën Kushtetuese. #BE vazhdon të inkurajojë autoritetet shqiptare të veprojnë pa vonesë, me synimin për të rivendosur plotësisht funksionimin e Gjykatës.

LEXO EDHE  Moti i keq/ Kapiteneria Durrës: Nuk lejohet asnjë lundrim në det të hapur

Kjo është një kërkesë e Konkluzioneve të Këshillit të BE-së të datës 25.3.20 dhe duhet të përmbushet para Konferences së parë Ndërqeveritare.

Opinioni i Komisionit të Venecias ofron udhëzimet e nevojshme për të gjithë autoritetet kompetente shqiptare për të përfunduar me shpejtësi emërimet.

BE vazhdon të qëndrojë pranë #Shqipërisë në rrugën e saj të pranimit në BE”, shkruan ambasadori Soreca.