Epidemiologu i jep lajmin e mirë shqiptarëve për koronavirusin: Shtrëngoni dhëmbët edhe pak!

Epidemiologu shqiptar Ilir Alimehmeti përmes një postimi në “Facebook” ka treguar se nga data 17 qershor deri në 31 korrik, kanë vdekur më shumë persona nga gripi i zakonshëm sesa nga koronavirusi. Ai i është referuar rezultateve të nxjerrja nga një studim i fundit që është kryer në Britaninë e Madhe.

Sipas tij ky është një lajm shumë i mirë në këtë periudhë pandemie. Epidemiologu shprehet se Shqipëria është prapa Britanisë në kurbën epidemiologjike dhe shifrat po tregojnë koronavirusit po i vjen fundi.

Postimi i plotë i epidemiologut Ilir Alimehmeti

“Sado e erret te jete nata, dielli lind serish!”
Cit.: Pertef Kruja 

Ne Mbreterine e Bashkuar, qe nga fillimi i qershorit e deri ne fundit e korrikut kane vdekur me shume persona nga gripi sezonal se sa nga koronavirusi. Kujtoj qe UK ka 66.7 milione banore, 24-fish me shume se Shqiperia.

Instituti Kombetar i Statistikave te UK informon se nga 17 Qershori deri me 31 Korrik: 6626 persona vdiqen nga gripi sezonal, 2992 persona vdiqen nga koronavirusi, 6626 / 2992 = 2.2-fish me pak vdekje nga Covid-19 ne krahasim me gripin.

Ky raport po rritet jave pas jave!

Ne javen e fundit te korrikut:

928 persona vdiqen nga gripi sezonal, 193 persona vdiqen nga koronavirusi. 928 / 193 = 4.8-fish me pak vdekje nga Covid-19 ne krahasim me gripin.

Per me shume:

Vdekjet nga gripi sezonal ne UK sivjet janë ne te ulëta se sa mesatarja 5-vjeçare e te njejtes periudhe.

Forca miq!

Shtrengoni dhembet edhe pak!

Jemi prapa UK ne kurben epidemiologjike, por shpejt dielli do te linde serish!

LEXO EDHE  Vala e dytë e koronavirusit ‘egërsohet’ në Europë, godet në ‘zemër’ edhe SHBA-të