Studimi/ Shërimi nga koronavirusi shoqërohet me sëmundje të shëndetit mendor

Më shumë se gjysma e pacientëve që marrin trajtim spitalor nga Covid-19 më vonë zhvillojnë probleme me shëndetin mendor, ka treguar një studim.

Një total prej 402 pacientësh me koronavirus në spitalin San Raffaele në Milano u bënë pjesë e një projekti kërkimor për të parë efektet afat-gjata të viruset në tru.

LEXO EDHE  Nga vaksinimi i moshave të reja te doza e tretë/ Mblidhet sot Komiteti Teknik

Ai zbuloi që një muaj pasi lënë spitalin, një numër i madh njerëzish vuajnë nga stresi post traumatic, ankthi, pagjumësia apo depresioni.

Sondazhi tregoi se më shumë se gjysma e pacientëve, 265 burra dhe 137 gra, përjetuan të apktën një nga këto sëmundje.