FOTO/ Listat e hapura, matematikani jep dy modele për fletën e votimit: S’ka asnjë vështirësi

Matematikani Bashkim Muça ka publikuar në rrjet dy modele se si mund të jetë fleta e votimit bazuar te listat e hapura.

Ai thotë se pavarësisht listave, nuk krijohet asnjë problem me fletën e votimit.

Sipas tij, listat e hapura nuk bien ndesh me koalicionet siç justifikohen disa ekspertë.

Reagimi i Muçës

FLETA E VOTIMIT

Me koalicione – Me lista te hapura

(Dy shembuj votimi ne Tirane)

Listat e hapura nuk bien ndesh me koalicionet. Permasa e fletes se votimit lidhet me numrin e partive, jo me menyren se si konkurrojne partite, Me apo Pa koalicione.

LEXO EDHE  ‘Xhetoni’/ Organizonte lojëra fati, arrestohet një person në Tiranë

Votuesi mban mend 2 gjera:
-Partine per te cilen voton dhe; -Numrin ne renditje te kandidateve te asaj partie per te cilet deshiron te votoje.

Le te jene, jo 2 por edhe 20 mije kandidate. Votuesi ka pune me 1 parti dhe max 4-5 numra. Kaq.

Asnje veshtiresi nuk ka.

Po japim dy shembuj votimi: nje per PS dhe nje per PD. Njesoj per partite e tjera, brenda ose jashte koalicioneve.