Covid-19/ OBSH merr vendimin, ndërpret përdorimin e hidroklorinës

Organizata Botërore e Shëndetësisë në deklaratën e saj më të fundit , ka vendosur që të ndalojë përdorimin e testimit të ilaçeve hidroklorokinë dhe lopinavir/ritonavir për trajtimin e pacientëve me Covid-19.

Sipas OBSH, ku është një vendim që është marrë, pas rekomandimit të Komitetit Vullnetar Qendror të Testimeve, që erdhi pas rezultateve të arritura në pacientët e trajtuar me hidroklorinë në krahasim me pacientët e trajtuar me ilaçe të tjera standarte.

Të dhënat e testimit u prezantuan në samitin e OBSH-së në 1-2 korrik. Në kuadër të këtij raporti tregohet se hidroklorokina dhe lopinaviri nuk ulin vdekshmërinë tek të sëmurët me Covid-19 në krahasim me trajtimet e tjera standarte. Komiteti do të ndalojë menjëherë përdorimin e hidroklorinës.

LEXO EDHE  VOA: Përkeqësohet situata në Shqipëri, rriten me 20 % rastet me Covid-19

OBSh thekson se vendimi vlen vetëm për përdorimin e hidroklorinës tek të sëmurët në spitale dhe jo për qëllime studimi në pacietën që trajtohen jashtë spitalit, ose që ende nuk janë infektuar me Covid-19.