Diplomat e studentëve, Kule akuza Konit: Listat i ke që me 25 shkurt, jo më alibi

Dekani e Fakultetit Ekonomik, Dhori Kule u ka dhënë zgjidhje studentëve që kanë shkuar pranë ambienteve të Universitetit për të kërkuar kartonat e diplomave. Në takimin me ta, Dhori Kule tha se do ti marrin, por nuk dha një datë të caktuar se kur do të ndodhë.

Në fjalën e tij para mediave, i dha mesazhin se nuk duhet të bëjnë asnjëherë kompromis me shkeljen e ligjit se më pas bëhen robër të shkeljeve.

“Të drejtën që u është cënuar me të drejtë. Kartonat e diplomave patjetër që do ti merrni, por në jetë meqë do jeni menaxherë burimesh, asnjëherë mos bëni kompromis për shkeljen e ligjit. Ju bën rob të shkeljeve dhe nuk e ndalni dot. Jam përpjekur mes të tjerave për ta dhënë dhe këtë mesazh. Jemi në fazën që presim maturantët.

Asnjëherë mos bëni kompromis me të keqen, kështu që faleminderit ju që jeni konseguentë. Ju që keni mbaruar dhe ata që janë studentë, sërish nëpërmjet këtij mesazhi, do u japim atë të drejtë. Studentët tanë i kërkojnë të gjitha vendet e punës”, tha Kule.

LEXO EDHE  Covid 19/ Mjeku jep alarmin: Javën tjetër mund të kemi rritje të rasteve për shkak të festës së Bajramit

Në përfundim, Kule lexoi mesazhin që i ka dërguar rektorit Mynyr Koni dhe përgatiti një tjetër shkresë duke i dërguar sërish listat, për të cilat thotë se i disponon që me 25 shkurt.

“Ju e dini që 90 prej tyre i kam firmosur tek listat. Kjo situatë në mes të firmosjes së disave jot ë gjithave është anormale, por jo e pazgjidhshme. Çfarë do bëjmë me listat? Unë kam me vete të gjitha listat për 1034 studentë. Do lexoj shkresën që i kam bërë rektorit Mynyr Koni.

Rikërkoj në mënyrë urgjente të nënshkruani diplomat për studentët. Ju vë në dukje se asnjë justifikim nuk ju legjitimon të mos përmbushni detyrimin ligjor ndaj studentëve. Kjo është më tepër alibi për opinionin publik pasi listat i dispononi që me 25 shkurt”, tha Kule./ Faxweb/