“Venecia bëri për ujë të ftohtë edhe këshilltarët e BE dhe SHBA”/ Reagimi i ekspertit të Freedom House

Drejtori i Institutit për Demokraci dhe Ndërmjetësim, Gjergji Vurmo, shprehet se raporti i Komisionit të Venecias për emërimet në Gjykatën Kushtetuese ka vënë në dukje gjithë dështimin e institucioneve të drejtësisë, por dhe të misioneve të huaja në Tiranë.

Me një reagim në rrjetet sociale, Gjergji Vurmo, i cili është dhe ekspert i organizatës amerikane Freedom House, deklaron se diplomatët që sugjeruan si normale zgjedhjen e Arta Vorpsit në Gjykatën Kushtetuese kanë marrë një goditje të fortë nga Komisioni i Venecias.

LEXO EDHE  Digjet gjatë natës banesa, ja dyshimet e para

“Opinioni i Komisionit të Venecias bën për ujë të ftohte jo vetëm Dvoranin dhe Kuvendin, por këshilltarët ligjorë të BE dhe SHBA, të cilët i sugjeruan Ambasadës së BE në Tiranë dhe asaj të SHBA se se “zgjedhja e Arta Vorpsit dhe betimi i saj tek noteri ishin normale””, shkruan Vurmo në postimin e tij në Facebook.