Koronavirusi fut në sherr dy virologët e njohur gjermanë

Një grindje ka shpërthyer në Gjermani midis virologëve kryesorë në këtë vend, Christian Drosten dhe Alexander Kekule, pasi ky i fundit sulmoi studimin e kolegut të tij përmes mediave.

Në tekstin e autorit, botuar në të përditshmen Tagesspiegel, Kekule kritikoi studimin e Drosten për koronavirusin dhe fëmijët.

Ai theksoi, gjoja, disa gabime në studim, duke deklaruar se numri i mostrave është i pakrahasueshëm, se shpesh ndryshon dhe se mostrat janë marrë në faza të ndryshme të sëmundjes.

Ai gjithashtu beson se kampioni është shumë i vogël për të nxjerrë përfundime, duke shtuar se janë testuar vetëm 49 fëmijë nën moshën 11 vjeç, që është një numër i parëndësishëm për një studim, dhe shtoi se një studim i tillë duhej të ishte tërhequr.

LEXO EDHE  Koronavirusi/ Ja si Greqia arriti të vinte nën kontroll pandeminë

Ai gjithashtu grindet me Bild

Drosten u përgjigj se Kekule po bënte fushatë kundër tij dhe se shkrimi i tij ishte tendencioz.

Ai shprehet se Kekule nuk i di as të dhënat e studimit dhe se ai citon nga ajo gabimisht.

“Kekulea është e vështirë të kritikohet sepse do të kërkonte që ai të botonte diçka,” tha Drosten.

Drosten është gjithashtu në një “grindje” me të përditshmen gjermane Bild, e cila e kritikoi atë, pas së cilës virologu publikoi pyetësorin që mori, së bashku me të dhënat personale të gazetarit që e dërgoi.