Kalo: E pakuptimtë mbyllja e Parkut të Liqenit dhe plazheve. Ja çfarë përdor për t´u mbrojtur nga Covid-19

Mjeku i njohur Tritan Kalo pohoi mëngjesin e sotëm se prej datës 1 shkurt ka nisur përdorimin e hidroklorokinës, bazuar në një protokoll mjekësor.

Kalo tha se ka nisur përdorimin e hidroklorokines si profilaktik, nuk ka pasur asnjë efekt anësor dhe ka rezultuar si mbrojtës ndaj Covid-19.

“Kam nisur përdorimin e hidroklorokinës si profilaktiv, dy herë në javë ose 400 mlg, bazuar në protokollet mjekësore.

Ky preparat nuk përdoret për të sëmurët kardiakë dhe në momentin që shfaqen probleme anësore ndërpritet përdorimi i saj.

Edhe në spitalin Infektiv për pacientët që janë trajtuar për Covid-19, pasi i janë nënshtruar analizave të zemrës, janë trajtuar me hidroklorokinë”, tha Kalo, në një lidhje me Abcnews.

Gjithashtu ai pohoi se është e pakumtimtë mbyllja e Parkut të Liqenit apo e plazheve, por kërkoi nga qytetarët respektimin e masave.

“Është mirëpërcaktuar se larja më shumë se 6 herë në ditë e duarve në ditë eliminon përhapjen e infeksioneve të ndryshme. Sa i përket detit ka mendime kontradiktore por të dhënat e fundit tregojnë se virusi Sars Cov 2 shkatërrohet shpejt por nuk duhet të harrojmë faktin se uji i detit duhet të mbahet i higjienizuar. Mos të harrojmë fakstin se në studimet e e para 90’ ku dendësia e detit tashmë është më e lartë.

LEXO EDHE  Humb jetën drejtuesi i motorit, u përplas nga një automjet

Higjena e ujit të detit nuk lidhet vetëm me atë të virusit, por dhe me derdhjen e ujërave të zeza, por ajo që është e rëndësishme të theksojmë është se uji dhe dielli janë dy elementë të favorshëm ndaj luftës ndaj Sars Cov 2.

Gjithashtu nga ana mjekësore është e domosdoshme që njeriu psikologjikisht të lëvizë jashtë ambientit të shtëpisë që ka një kohë të gjatë mbyllur, dhe të shkojë në ambiente që ka shumë ajër siç janë periferitë, për të ajrosur mushkrit që nuk krahasaohet me ajrin brenda shtëpisë”, ka thënë Kalo”, tha Kalo.