Shkarkoi ministrin, Albin Kurti shpjegon vendimin

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka shpjeguar para gazetarëve, në një konferencë për shtyp, vendimin për shkarkimin e ministrit të brendshëm.

“Ish ministri më ka kundërshtuar dhe nuk i kam thënë asnjëherë. Por nuk mundesh në mesnat t’i përgjigjesh iniciativës së presidentit për të shpallur gjendjen e jashtëzakonshme, papasur miratimin e kryeministrit.

LEXO EDHE  Koronavirusi/ Ndërron jetë një 38-vjeçar në Kosovë

Po të fliste për idetë e mia nuk do të merrja këtë vendim. Por gjendja e jashtëakonshme është skaji i Kushtetutës. Unë si Albin, si qytetarë, si aktivist, mbase dhe mund ta toleroj, pir si kryeministër nuk e toleroj. Sepse kur flet ai që është në ekzekutiv, fjala është vjetër.”