Komisioneri Publik ankimon vendimin e KPK-së për prokuroren Anita Jella

Komisioneri Publik ka ankimuar në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit, pranë Gjykatës Kushtetuese, kundër vendimit nr. 221, datë 10.12.2019, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, për subjektin e rivlerësimit, znj. Anita Jella, me funksion prokurore/Drejtuese në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë, Durrës.

Prokuroria Anita Jella ka kaluar me sukses në shkallën e parë të Vettingut për të tria kriteret e rivlerësimit. Por, Komisioneri Publik ndan gjykim të kundërt me Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, pasi vlerëson se subjekti i rivlerësimit nuk arrin nivel të besueshëm për konfirmimin në detyrë.

LEXO EDHE  Bilanci i ri/ Rritet në 243 numri i të prekurve me koronavirus, 13 viktima dhe 52 të shëruar

Komisioneri Publik kërkon nga Kolegji i Posaçëm i Apelimit të mundësojë trajtimin e këtij ankimi me prioritet në kohë, dhe në përfundim të shqyrtimit të çështjes në seancë publike, të vendosë ndryshimin e vendimit nr. 221, datë 10.12.2019, të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit, dhe shkarkimin nga detyra të subjektit të rivlerësimit, znj. Anita Jella.

Ka qenë ONM që ka rekomanduar ankimimin e vendimit të KPK-së.

Vetingu për kryeprokuroren e Durrësit/ Të dhënat e “Boldnews.al” rrezikojnë karrierën e Anita Jellës