Pano Soko: Lekët e donatorëve nuk do i marrim edhe dy vite, ja pse!

Eksperti i ekonomisë Pano Soko ka thënë se 800 milionëshi i kredisë që është dhënë nga konferenca e donatorëve, nuk mund të tërhiqet nga Shqipëria, edhe dy vite, pasi sipas tij një gjë të tillë nuk e lejon ligji shqiptar.

Ne sivjet nuk e marrim kredinë, për shkak të eurobondit, edhe vitin tjetër me shumë mundësi kreditorët do të kushtëzojnë politikën e borxhit në Republikën e Shqipërisë. Ne kemi pasur një limit për të marrë borxh, 61 miliardë e 727 milionë lekë. Dhe  ligji thotë se deficiti është 37 miliardë, çfarë do të thotë? Nëse ne do të marrim 600 milionëshin e eurobondit, i cili është i nominuar, ky lekë do të jetë eurobond. Diskutimi është se kur bankat kanë ofruar kredi me 0 lekë, pse të mos e bëjmë 0 Eurobondin”, tha Soko, i ftuar në emisionin “Arena” nga Dritan Hila, në RTV ORA.

LEXO EDHE  Emrat e Fatmir Xhafajt/ Reforma në Drejtësi u gjeti “punë titullarësh” Ekspertëve të Lartë