Vetting/ Konfirmohet në detyrë zv. Prokurori i Përgjithshëm Thoma Jano

Komisioni i Pavarutr i Kualifikimit ka konfirmuar në detyrë zëvendës Prokurorin e Përgjithshëm Thoma Jano.

Trupa gjykuese përbëhej nga Brunilda Bekteshi, Lulzim Hamitaj, Olsi Komici.

Në seancën dëgjimore para katër ditësh, komisioni identifikoi disa pasaktësi në deklarime si dhe balancë negative në analizën financiare të vajzës së prokurorit Thoma Jano dhe bashkëshortit të saj. Jano tha se nuk kishte me veprimet financiare të së bijës pas martese dhe kërkoi konfirmimin në detyrë.

LEXO EDHE  Shqipëria kërkon konsulent për menaxhimin e borxhit, detyrat që do të ketë

Në fund të dhjetorit të vitit të kaluar Thoma Jano u emëruar nga Prokurori i Përgjithshëm Olsian Çela në detyrën e zëvendësprokurorit të Përgjithshëm për dy vitet e ardhshme.

Zv.Prokurori i Përgjithshëm para Vetting/ KPK: Ka pasaktësi në çmimin e blerjes së makinës