Dorëhiqen dy anëtarë të Komitetit të Nobelit, arsyeja edhe shkrimtari Handke

Dy anëtarë të Komitetit të Nobelit për Letërsi dhanë dorëheqje të hënën, edhe për shkak të dhënies së çmimit Nobel për shkrimtarin austriak, Peter Handke, në muajin tetor.

Handke ka shkaktuar zemërim në Ballkan dhe me gjerë, për shkak të mbështetjes së zëshme për ish-presidentin serb, Sllobodan Millosheviq, gjatë luftërave në ish-Jugosllavi, në vitet 1990.

LEXO EDHE  Vodhën 84 mijë euro/ Si i manipulonin kartat bankare nëna me të bijën në Durrës

Kristoffer Leandoer dhe Gun-Britt Sundstrom thanë se do largohen nga Komiteti i Nobelit i Akademisë së Suedisë, ku kanë qenë të emëruar si anëtarë të jashtëm.