Tërmeti dëmton edhe një pallat te fresku, banorët largohen nga frika (FOTO)

Një pallat, i ndërtuar rreth 5 vite më parë, është çarë në mes në zonën e “Freskut” në Tiranë. Tërmetet që kanë goditur Shqipërinë, ka bërë që pallati të pësojë një çarje në mes. Edhe në muret anësore dhe të brendshëm, ka çarje, duke bërë që pallati të jetë i pabanueshëm.

Banorët thonë se pallati është ndërtuar mbi një kolektor, prandaj edhe mund të jetë shkaktuar çarja menjëherë pas tërmetit 6.4 ballë.

LEXO EDHE  Njerëzimi përmes qytetërimeve

Aktualisht banorët janë larguar nga banesat nga frika se mos pallati rrëzohet, nëse bie një tjetër tërmet.

Po kështu edhe një tjetër pallat te Rruga e Barrigadave ka pësuar plasaritje, por banorët aty nuk janë larguar nga banesat.