Krijimi i SPAK/ KLP të hënën mbyll fazën e parë

Ditën e hënë, Këshilli i Lartë i Prokurorisë do të votojë 8 prokurorët e Prokurorisë së Posaçme Anti-Korrupsion, njohur si SPAK.

Lajmi është dhënë nga Ambasada Amerikane përmes rrjetit social facebook.

Po në këtë mbledhje, sipas rendit të ditës së zbardhur nga KLP, do të shpallet gara për pozicionin e drejtuesit të SPAK.

Tetë prokurorë që priten të miratohen:

Altin Dumani

Arben Kraja

Behar Dibra

Edvin Kondilli

Elida Celami(Kaçkini

Ened Nakuçi

Enkeleda Millonai

Klodian Braho

Po ashtu, ambasada amerikane lajmëroi se pranë ngritjes është edhe BKH.

“Këtë javë, Byroja Kombëtare e Hetimit (BKH) hodhi një tjetër hap përpara drejt ngritjes së saj me dhurimin e pesë paketave të kontrollit poligraf nga qeveria e Shteteve të Bashkuara për Ministrinë e Brendshme. Pajisjet do të përdoren nga poligrafë të trajnuar nga Shtetet e Bashkuara, të cilët do të kryejnë testimet e aplikantëve për Byronë Kombëtare të Hetimit, për të ndihmuar në ruajtjen e standarteve më të larta të integritetit. Dhurimi dhe certifikimi i poligrafëve është pjesë e një program dhjetë javor, financuar nga Byroja e Departamentit të Shtetit për Çështjet Ndërkombëtare të Zbatimit të Ligjit dhe Luftës ndaj Drogës nëpërmjet Programit Ndërkombëtar të Ndihmës për Trajnime në Hetimet Penale (ICITAP). Drejtori i Përgjithshëm dhe ekipi menaxhues i Shërbimit të Çështjeve të Brendshme dhe Ankesave (SIAC) – organizata që do të punësojë shqyrtuesit e poligrafeve – iu bashkuar drejtuesit të programit ICITAP dhe drejtueses së INL në Shqipëri për ceremoninë e dorëzimit të pajisjeve,” shkruan ambasada.

LEXO EDHE  Marrëveshja për "zgjedhoren"/ Kume: Ndërkombëtarët do të ushtrojnë “presion”, por cilësia mund të lërë për të dëshiruar