“Nuk justifikon pasurinë”, KPA shkarkon gjyqtarin e Apelit në Korçë

Kolegji i Posaçëm i Apelimit ka lënë në fuqi vendimin e KPK për shkarkimin nga detyra të gjyqtarit Sotiraq Lubonja.

Lubonja është gjyqtar në Gjykatën e Apelit të Korçës.

Nuk justifikoi pasurinë -Komisioni i Pavarur i Kualifikimit më 8 tetor mori vendimin për shkarkimin e gjyqtarit, i cili ishte njëherazi kandidat për Këshillin e Emërimeve në Drejtësi.

Sipas hetimeve të bëra nga KPK gjyqtari i Korçës rezultonte se nuk justifikonte një pjesë të pasurisë së tij, të cilat në deklaratën veting i kishte shënuar si dhurata të bëra nga nëna dhe vjehrri i tij.

Raporti i ILDKPI-së për këtë gjyqtar kishte konstatuar fshehje të pasurisë, mosdeklarim në deklarimet e tij në kuadër të vettingut, ku thoshte se ka marrë katër milionë lekë të reja dhuratë nga nëna e tij, të kursyera nga pensioni i saj si dhe 25 mijë dollarë nga vjehrri.

LEXO EDHE  Përfshihet nga flakët dhe digjet 'Golfi' në Fushë Krujë, pronari del me shpejtësi (DETAJE)

Gjithashtu, një llogari bankare prej pesë mijë e pesëqind dollarë është hapur në emër të djemve të tij, të cilat gjithashtu janë justifikuar si dhuratë nga gjyshi.

KPK shprehu rezerva për pasurinë e Lubonjës, pasi nuk ka dokumente justifikuese për dhuratat e marra në shuma të konsiderueshme monetare.

Edhe për banesën e dy katëshe me vlerë 2.5 mln lekë, KPK konstatoi mospërputhje nga deklarimet e 2003, lidhur me sipërfaqen e truallit, katet dhe deklarimet në vetting.

Në argumentet e tij, Sotiraq Lubonja pretendoi se pasuria që KPK-së nxori me pikëpyetje është e ligjshme.