Kujdes/ Nëse kompjuteri juaj ka këto shenja, po ju përgjojnë (Foto)

Të relaksoheni në kompjuter dhe të shikoni ndonjë film, nuk do të thotë që jeni gjithmonë vetëm. Hakerët asnjëherë nuk pushojnë, dhe gjithmonë janë duke kërkuar një vend për në ndonjë kompjuterë për të vjedhur të dhëna.

Duke klikuar në banera dhe reklama të ndryshme që shfaqen shpesh kur jeni në uebsite ju i lejoni ata (hakerët) të hynë në kompjuterin tuaj, pa e ditur ju, raporton “Bright Side”.

LEXO EDHE  Në Japoni hyn në fuqi ligji që të ndalon të shohësh telefonin kur je duke ecur

Ne dëshirojmë të ngritim vetëdije tek ju dhe të i mësoni shenjat që tregojnë se dikush është duke iu përgjuar në kompjuterin apo laptopin tuaj.

Vini re veprimtari të dyshimta në shfletuesin e faqeve

Kompjuteri juaj është i ngadalshëm

Bateria harxhohet lehtë

Vëreni programe që nuk u keni instaluar vet

Drita të panjohura në kompjuterin tuaj

Programet mbyllen dhe bllokohen shpesh

Kamera ndezet vetvetiu