Euro nis tatëpjetën, çfarë po ndodh në tregun valutor

Zhvlerësimi i euros ka krijuar probleme jo vetëm për eksportuesit, por për të gjithë sektorin e prodhimit. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se monedha europiane ka zbritur në 121,1 lekë, duke qenë në rënie të vazhdueshme ditët e fundit, por edhe gjatë gjithë periudhës së fundit 6 vjeçare. Siç duket qartë edhe nga grafiku, euro ka zbritur nga niveli 140,1 lekë në vitin 2014, në 121,1 lekë aktualisht.

LEXO EDHE  Kursi i këmbimit /Paundi zhvlerësohet ndaj Lekut, rritet Euro

Përballë faktorëve dhe presioneve të tilla të tregut, si në rastin e energjisë elektrike apo fasonëve, ekspertët rekomandojnë zhvillimin edhe të sektorëve të tjerë më të qëndrueshëm në ekonomi, siç janë energjitë e rinovueshme. Por për këtë duhen politika dhe stimuj të veçantë. Ndjekim sugjerimet e Elisabeta Katiaj dhe Lorenc Gordonit.