Meta akuza të forta ndaj Parlamentit: Përdoret për të mbuluar paligjshmërinë e qeverisë

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, i ftuar në emisionin “Kojshia Show” në RTV21 kritikoi ashpër Kuvendin e Shqipërisë se po shkelin Kushtetutën duke bërë ligje për persona të veçantë.

“Praktikisht gjatë këtyre 11 vjetëve demokracia në Shqipëri ka ardhur duke degraduar dhe kjo është vënë re te parlamenti, te të gjithë institucionet e tjera dhe mbi të gjitha te mënyra se si realizohet vendimmarrja e qeverisë dhe së fundi se si parlamenti përdoret thjesht për të mbuluar paligjshmërinë e akteve të qeverisë. Pra, bëhen ligje për persona të veçantë në kundërshtim me Kushtetutën, në kundërshtim me detyrimet që Shqipëria ka nga Marrëveshja e Stabilizim-Asociimit me BE-në, në kundërshtim me konkurrencën, në kundërshtim me parimet e mosdiskriminimit, që është një parim kushtetues e kështu me radhë.”

LEXO EDHE  Gjermania gati për testin e madh, klasifikohen ata që mund të sëmuren dhe ata me anti-trupa