“Shpëtoi 233 pasagjerët”/ Piloti që bëri ulje emergjente në fushë misri: Nuk jam hero!

Piloti rus Damir Yusupov, i cili u detyrua që të bënte ulje urgjente të aeroplanit në një fushë misri afër Moskës, tha se nuk ishte aspak i frikësuar. Të premten, motorët e aeroplanit u bllokuan nga zogjtë dhe ai duhet të merrte një vendim. Zgjidhja e vetme ishte të ulej në fushën e misrit në Moskë për të shpëtuar jetën e 233 pasagjerëve në bord.

“Nuk kisha frikë. Kam bërë atë që është dashur të bëhet. Kam ruajtur aeroplanin, pasagjerët, ekipin. Unë mendoj se ai ka qenë vendimi i vetëm. Nuk mendoj se jam hero. Pashë një fushë misri dhe shpresova që të bëj një ulje të butë”, tha kapiteni për gazetarët.

LEXO EDHE  Ja pse dita ka 24 orë

41-vjeçari Damir, është cilësuar si hero pasi shpëtoi 233 pasagjerët në bord, ku vetëm njëri prej tyre është ende në spital.

Presidenti rus, Vladimir Putin i nderuoi me titullin “Heronj të Rusisë” pilotët, Damir Yusupov (Kapiteni i avionit) dhe Georgij Murzin pasi arritën të ulnin me sukses avionin A321 në një arë të mbjellë me misër, me të dy motorët fikur në afërsi të aeroportit “Zhukovskij” (rajoni i Moskës).

Anëtarët e tjerë të ekipit u nderuan me urdhër “Për Kurajo” për punën e tyre të shkëlqyer gjatë uljes urgjente.