Gjykata Kushtetuese/ Paralajmërimi amerikan: Gjyqtarët do të jenë… (VIDEO)

Ambasada amerikane në Tiranë ka publikuar një tjetër video mbi reformën në drejtësi, duke i kushtuar vëmendje Gjykatës Kushtetuese. Kjo e fundit është jashtë çdo funksioni dhe duket se afatet e paralajmëruara për ngritjen e saj janë tejkaluar.

Momentalisht Kushtetuesja ka vetëm 1 anëtar, Vitore Tusha, mandati i së cilës ka përfunduar. Mungesa e Gjykatës Kushtetuese ka futur në ngërç institucionet, qoftë edhte në rastin e interpretimit të dekreteve të Presidentit Ilir Meta, mbi zgjedhjet lokale.

Por në mesazhin e Ambasadës thuhet se Shqipëria do të ketë një Gjykatë Kushtetuese funksionale, me gjykatës të kualifikuar, të paanshëm dhe apolitikë.

LEXO EDHE  KSHM letër KE-së: Rama mos kopjojë Erdoganin ...

Mesazhi i Ambasadës së SHBA

Në videon e kaluar, ju mësuat mbi procesin e vetingut. Këtë javë, ne do të flasim për Gjykatën Kushtetuese.

Shihni këtë video për të mësuar se si Shqipëria do të ketë një Gjykatë Kushtetuese funksionale, me gjykatës të kualifikuar, të paanshëm dhe apolitikë.

#CfareEshteReformaNeDrejtesi #NdalKorrupsionit

Kushtetuesja do formohet nga Sorosi apo Edvini?/ Qytetarët mosbesues në faqen e Ambasadës së SHBA