FOTO/ Europa në flakët e ferrit, çfarë pritet të ndodhë…

Masat të nxehta dhe të thata ajrore, nga shkretëtirat e Afrikës do të mësyjnë Europën.

Në Portugali, Spanjë, Francë dhe pjesën më të madhe të Mesdheut, termometri ka shënuar vlera nga 38°C në mbi 40°C.

Por, parashikohet që në disa zona specifike të Europës Jugore, edhe përtej muajit korrik, i nxehti të jetë përvëlues.

Për disa ditë me radhë, pritet të vrojtohen temperatura përvëluese jo vetëm për Gadishullin Iberik, Francë apo rajonin e Mesdheut, por edhe në zonat qendrore të Europës, madje deri në skajin verior të Europës.

LEXO EDHE  VIDEO/ Personat e prekur nga Covid-19, ja si i monitoron policia. Rama bën paralajmërimin e fortë

Parashikimet janë që temperaturat të jenë larta deri në fund të korrikut.

Megjithëse mund të ketë ndonjë shkëputje afatshkurtër, vala e të nxehtit jep sinjale të forta për një rikthim edhe në gusht.