Votimi në Kuvend/ Shpërthen Artan Fuga: Politika dhe Kuvendi jolegjitim sot ju bëri glasën mbi kokë!

Akademiku Artan Fuga, ka reaguar mjaft ashpër pas ndryshimeve që u bënë sot në Kuvendin e Shqipërisë, në ligjin “Për Akademinë e Shkencave të Republikës së Shqipërisë”, ku titulli ‘Profesor’ kaloi në vendin e tretë si gradë vlerësimi.

Ja postimi i plotë i Fugës:

Profesorët e degraduar në kapterra në lirim! Politika dhe Kuvendi jolegjitim sot ju bëri glasën mbi kokë!

“Ta gëzojnë” profesorët dhe profesorët e asociuar ligjin që Kuvendi i sotëm jolegjitim aprovoi sepse sipas tij titujt më të lartë shkencorë janë “akademik” dhe “akademik i asociuar”.

“Profesori” kaloi në vend të tretë si titull shkencor, kurse “profesori i asociuar” në vend të katërt.

Si biçim kapterrash në lirim!

U degraduan edhe universitetet toptan! Si publiket ashtu edhe privatet!

Tani janë nën akademinë e shkencave!

Ta gëzojnë edhe profesorët gjumashë si kërkues shkencorë në institute, edhe ata kujtonin se ishte betejë mes gjelash!

Ta gëzojnë edhe drejtuesit e universiteteve, rektorët, senatet, fakultetet, departamentet që nuk ditën dhe nuk patën guximin të mbrojnë stafet e tyre profesorale duke u tërhequr me lloj lloj kompromisesh dhe frikërash!

Kujtuan se unë përballesha për vete, ose luaja cic – mice në akademi!

Po unë jam “akademik”!

Nëse ende nuk doni të mobilizoheni :

LEXO EDHE  Dudushi i ndërpret fjalën, shpërthen Bushati: Më lër të flas, të ka sponsorizuar njeri për të më ndërprerë?!

Flini të qetë kolegë!

Mendoni se ishte një ëndërr!

Ta gëzoni të gjithë!

Gjumë të ëmbël!

Nëse ende keni ndërgjegje, zgjohuni!