Populli që të do reagon pikërish kështu/ Ja si shprehen gjermanët për ‘dridhjet’ e Merkelit

Shëndeti i Kancelares Angela Merkel nuk është puna e askujt veç asaj, sipas shumicës së votuesve gjermanë.

Pasi 64-vjeçarja u pa të dridhej gjatë paraqitjejeve publike këtë javë – incidenti i tretë në tri javët e fundit – mbi 59 për qind e të anketuarve në një sondazh të botuar të shtunën nga gazeta Augsburger Allgemeine u pajtuan se gjendja mjekësore e Merkelit ishte “qartë [ose ] kryesisht një çështje private “e kancelares.

LEXO EDHE  E konfirmon Vietnami: Janë shëruar të gjithë të prekurit nga koronavirusi!

Më pak se 34 për qind e të anketuarve thanë se Merkel duhet të flasë më shumë për shëndetin e saj.

Kancelarja veterane, e cila ka qenë në detyrë për gati 14 vjet, nuk ka histori të njohur të çështjeve serioze shëndetësore, shkruan POLITCO.eu.

 

Por spazmat e kohëve të fundit që pakën Merkelin gjatë disa ceremonive dhe u transmetuan anembanë botës, kanë ngritur shqetësime në lidhje me mirëqenien e kancelares.