Plot 280 mijë vota më shumë për 30 qershor/ PD publikon videon demaskuese

PD ka bërë publike shifra konkrete për të faktuar se si u manipuluan të dhënat për numrin e pjesëmarrësve në votime nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve.

Sekretari për Çështjet Zgjedhore në PD, Ivi Kaso deklaroi sot për të mbuluar dështimin, braktisjen, refuzimin e 85% të popullsisë, Ramës i duhet të ruante në letra rezultatin e 2017.

Ai ta se për këtë përdori anëtarët e Komisionit Qendror të Vjedhjeve dhe komisionerët për të mbushur kutitë për të rritur numrin e pjesëmarrësve.

“Mbushi kutitë me plot 280 mijë vota më shumë duke u konfirmuar si ‘babloku i madh’.
Janë mbi 20 bashki me mbi 5% të manipulimit. 1/3 e bashkive ku është shtuar më shumë se gjysma e votave, që km në minorancë të mbulojë dështimin e 30 qershorit”, tha Kaso.

Deklarata e plote e Ivi Kasos

Gjatë këtyre ditëve, Partia Demokratike ka njohur opinionin publik me operacionin kriminal të Edi Ramës për të manipuluar pjesëmarrjen e votuesve në farsën e paligjshme të 30 Qershorit.

Për të mbuluar dështimin, braktisjen, refuzimin e 85 përqind të shqiptarëve, Edi Ramës i duhej të ruante me letra rezultatin e 2017-ës.

Për këtë, ai përdori Denar Bibën, 3 persona të tjerë të Komisionit Qendror të Vjedhjeve dhe qindra komisionerë për të mbushur kutitë, duke rritur artificalisht numrin e pjesëmarrësve. Ai mbushi kutitë me plot 280 mijë vota, duke u rikonfirmuar si Babloku i madh i skemës së vjedhjes së votave dhe një person që përsërit krimin elektoral sa herë ka votime.

Por operacioni kriminal i manipulimit të numrit të votuesve të 30 Qershorit megjithëse ka qenë i planifikuar, ka lënë gjurmë.

Për të justifikuar ndryshimin me plot 66 mijë vota të shtuara brenda 24 orësh vetëm sipas shifrave të KQZ, njëri nga anëtarët e bandës në KQZ, Bledar Skënderaj, deklaroi publikisht se gabimi mes rezultatit të parë dhe atij final ishte vetëm 1.3 përqind.

VIDEO

LEXO EDHE  Rama, gjenerali që braktisi popullin në luftën me armikun e padukshëm!

Në të vërtetë, kjo është një deklaratë e rreme, njësoj si shifrat e Edi Ramës për pjesëmarrjen e shqiptarëve në votime.

FOTO

Gjithmonë, duke marrë në konsideratë të dhënat e fallsifikuara të vetë KQZ-së, ndryshimi i pjesëmarrjes nga deklarimet e mbrëmjes së 30 Qershorit tek finalja, është i drastik për 1/3 e bashkive të vendit.

Fallsfkimi nuk lëviz me 1 përqind, por me 5, 10, 20, 30 dhe 40 përqind.

 • Bashkia Finiq ka një rritje të numrit të votave krahasuar me numrin e votuesve me 41%
  · Ura Vajgurore me 35 %
  · Berati me 27 %
  · Vau i Dejës dhe Maliqi me 21 %
  · Durrësi me 18 %
  · Bulqiza me 17 %
  · Dropulli me 13 %
  · Malësia e Madhe, Korça dhe Kruja me rreth 12 %
  · Bashkia e Kukësit dhe Gramshit me 10 %
  · Divjaka e ka manipulimin mbi manipulimin gati 9 %
  · Bashkia Lushnje me 8.5 %
  · Bashkia Shkodër me gati 7 %, ndërsa bashkitë Sarandë, Rrogozhinë, Vlorë, Fier dhe Belsh me nga 6 dhe 5 përqind.

Pra janë mbi 20 bashki, me mbi 5 përqind të fallsfifikimit mbi manipulimin e së dielës nga Komisioni Qendror i Vjedhjeve.

Është 1 e treta e bashkive ku janë shtuar më shumë se gjysma e votave, për arsyen e vetme që Kryeministri në minorancë, Edi Rama, të mbulojë dështimin, refuzimin, braktisjen e madhe të 30 Qershorit.

Në fakt operacioni kriminal ka qënë shumë më i rëndë. Vetëm në Tiranë manipuloi dhe shtoi rreth 60 mijë votues.

Kjo është arsyeja pse Komisioni Qendror i Vjedhjeve nuk ka hedhur në sistemin online të dhënat e operatorëve për pjesëmarrjen dhe, akoma, 5 ditë pas 30 Qershorit nuk ka publikuar rezultatet qendër per qendër.

Ky është një krim masiv elektoral dhe shpërdorim detyre i kryer nga Denar Biba dhe shumë kriminelë të tjerë pjesë e administratës së Komisionit, që kanë guxuar me lehtësi dhunimin e rëndë të ligjit, Kushtetutës dhe demokracisë.