Kujdes! Asnjëherë mos e fusni shalqinin në frigorifer, ja pse …

Që të jetë më i ftohtë dhe  i shijshëm, secili prej jush e lë në frigorifer shalqinin para se ta konsumojë. Por jeni duke bërë gabim sipas ministrisë së Bujqësisë në SHBA.

Arsyeja është sepse nëse e mbani në frigorifer, shalqini do humbasë vlerat ushqimore që ka. Kur ai është i ftohur humb shumë vitamina dhe materie ushqyese.

LEXO EDHE  Keni probleme me kapsllëkun? Ja zgjidhja

Një fakt tjetër që e bëjnë të ditur shkencëtarët është se shalqini vazhdon të fitojë vitamina dhe materie ushqyese edhe pasi që këputët nga toka, por vetëm nëse është në temperaturë të ambientit.