A është i trashëgueshëm kanceri? Ja çfarë thonë ekspertët

A është kanceri një sëmundje e trashëgueshme dhe a mbartet në ADN-në që brezat i përcjellin njëri-tjetrit?

Kjo është një temë për të cilën debatohet prej vitesh nga ekspertët e mjekësisë.

“Aktualisht, shkenca ka përcaktuar se vetëm 5-8% e rasteve të verifikuara ka rezultuar që të ketë lidhje gjaku në rastin e të sëmurëve të prekur”, raporton Yahoo.it.

LEXO EDHE  Keni dhimbje koke? Ja si ta zhdukni për 10 sekonda

Pra, trashëgimia gjenetike nuk llogaritet si faktor rreziku për t’u prekur nga sëmundja.