‘Bëni testin e ADN”/Rrëfimi shokues i infermieres: Kam ndërruar mbi 5000…

Infermieret supozohet të kujdesen për pacientët dhe t’i ndihmojnë ata, por ndonjë herë ndodh e kundërta, janë pikërisht infermieret ato të cilat duhet t’i frikësohemi.

Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur në Zimbabve, ku një infermiere e quajtur Elizabeth Mwewa ka rrëfyer se ka shkëmbyer pesë mijë bebe me njëra tjetrën gjatë 12 viteve punë, ndërsa pohon se një gjë të tillë e ka bërë për argëtim. E sëmurë me kancer, ajo është rrëfyer pasi kërkon faljen e Perëndisë.

“Unë kam kancer dhe e di që do të vdes shpejt. Dëshiroj të rrëfej mëkatet e mia para Zotit dhe para të gjithë njerëzve të prekur, sidomos atyre që kanë lindur në ‘University Teaching Hospital’ (UTH) gjatë shërbimit tim. Nuk kam asgjë për të fshehur. Në 12 vitet që kam punuar në repartin e lindjes në UTH, shkëmbeva afërsisht 5000 foshnje,” rrëfeu ajo.

LEXO EDHE  Studimi/ Zbulohet vendi ku ndodhet ajri më i pastër në botë

Mwewa shtoi se iu bë zakon ky krim dhe e bënte për argëtim. Tashmë kërkon faljen e njerëzve dhe të Zotit.

Sipas Zambian Observer, Mwewa shtoi gjithashtu se fëmijët e lindur midis 1983 dhe 1995 në spital duhet të kontrollojnë veten veçanërisht nëse ata duken ndryshe nga vëllezërit e tjerë të tyre.