Xhafaj kundër Çubardhit të Ramës/ Çfarë po ndodh në rradhët e Rilindjes…

Fatmir Xhafaj, ish-ministër i Brendshëm, është pozicionuar kundër pr/ligjit të qeverisë lidhur me Vettingun në Policinë e Shtetit.

Gjatë seancës plenare, Xhafaj shprehu keqardhje për alibitë false që u përdorën për mos zbatimin në kohë të ligjit të vetingut në Polici.

Më konkretisht, Xhafaj theksoi se Vettingu i policisë nuk mund të kryet nga SHÇBA.

“Policia nuk është pasuri e partive, por shtyllë e shtetit të së drejtës. Vetingu mbetet instrument kyç. Keqardhje që me alibi false nuk u bë i zbatueshëm në kohë, por për dy vite futëm në procesin e zbatimit në drejtësi. Gjithsesi më mirë se vonë se kurrë, nuk është herezi ndryshimi i një ligji, por në vlerësimin tim ndryshimet nuk janë të duhura në disa arsye, mund të cënohet pavarësia e procesit.

LEXO EDHE  "Ndalni kontratat e lobimit, garanton sistemin zgjedhor pa gangsterë"/ Propozimi i Manjanit

Kemi të bëjmë me skanim të veçantë, dhe nuk mund të bëhet nga SHCBA, në varësi të ministrit. Një nga sukseset e vettingut në drejtësi është se është i besueshëm nga të gjithë. Së dyti cenohet cilësia dhe shpejtësia e procesit. SHCBA-ja nuk ka kapacitetet për ta kryer këtë proces.

Ti besojmë vettingun 13 mijë punonjësve një institucioni që ka 100 punonjës vlerësoj se do ta ngadalësojë procesin. Argumenti financiar nuk është i justifikuar, ajo shumë që mendohet se do të kursehet 2 mln euro, është e papërfillshme nga ajo që pritet. Por një gjë është pozitive, nuk preket thelbi i vlerësimit dhe kriteret”,  tha ai.


PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here