Bonusi i bebeve/Rradhë kilometrike tek Ministria e Shëndetësisë, autoritetet anashkalojnë urdhrin e Ramës

Gjatë dy viteve të fundit duket se të gjitha institucionet që ofrojnë shërbime ndaj qytetarëve e që varen drejtëpërdrejtë nga qeveria, kanë nisur të anashkalojnë çdo lloj urdhri.

Kreu i qeverisë me shumë bujë reklamaon reformat dhe vendimet e marra ndërkohë që askush nuk duket se merr përsipër ti vërë në zbatim fjalët e Ramës.
Së fundmi, edhe pse ai ka deklarauar nga vizitat e tij në maternitete se çdo foshnje e lindur do të marr shpërblimin e saj që në momentin kur lind në mënyrë që prindërit të mos kenë pengesa për ta marrë atë më vonë, kjo mbetet thjeshtë një kujtim.

Tanimë komptenca i ka kaluar Ministrisë së Shëndetësisë. Në ambjentet e kësja ministrie, shtohet gjithnjë e më shumë rradha e prindërve të rinjë në pritje për të marrë shpërblimin e bebeve të porsalindura. E ngjashme me rradhët e qumështit, të pensionit e deri tek ato për të hyrë në klub, shërbimi ndja qytetarëve në Shqipëri shkonë gjithnjë e më për dreq.
Këtë denoncim e kanë bërë pikërisht qtetarët, të lodhur nga burokracitë dhe strapacimet

LEXO EDHE  Zgjerohet harta e tensioneve/ Pas Shkodrës dhe Tropojës, plas në Lezhë: Lironi ambjentet ose...

në të cilat duhet të kalojnë për të marrë dicka që e meritojnë. Ata kanë denocnuar në një ndër faqet më të ndjekura në rrjet, ‘jeta osh Qejf’ duke vënë edhe një herë në pah, paaftësinë e shtetit për të menaxhuar e më pas drejtuar të gjitha këto struktura shërbimesh. E duke marrë parasysh lodhjet dhe zhgënjimet lidhur me pagesat, ndonjëherë është më mirë të mos lindësh fare në Shqipëri! /Boldnews.al/