Shqipëria dhe Kosova marrëveshje për pikën e kalimit kufitar Morinë

Ministri i Brendshëm Sandër Lleshi dhe homologu i tij kosovar kanë nënshkruar  “Marrëveshjen ndërmjet dy qeverive për ngritjen e pikave të përbashkëta të kalimit kufitar, ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Kosovës dhe kryerjen e veprimtarive të përbashkëta të kontrollit kufitar”.
I pranishëm në firmosjen e marrëveshjes ishte dhe Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj.

LEXO EDHE  Grabitja në Rinas/ Gjykata vendos masën e sigurisë për personin e 7 të arrestuar…

“Kjo marrëveshje do të thotë që shtetasit, automjetet dhe mallrat, të cilët hyjnë ose dalin nga territori i palëve, u nënshtrohen kontrolleve të përbashkëta nga autoritetet përkatëse përgjegjëse, vetëm një herë, bazuar në parimin “Një ndalesë, një kontroll””, sqaron Ministria e Brendshme në faqen zyrtare në Facebook.