Protestat në Francë frymëzojnë italianët, do reagojnë kundër taksave të autostradave

Italia është një prej shteteve të Bashkimit Evropian ku paguhen më shumë taksa për autostradat, por kjo situatë nuk mbështetet nga qytetarët. Të frymëzuar nga “jelekët e verdhë” të Francës, edhe italianët po planifikojnë të ngrihen në protestë kundër taksave të larta të autostradave.

Një grup që është krijuar në ‘Facebook’ me emrin “Gillet Gialli Italia” (jelekët e verdhë të Italisë) shkruan: “Ne nuk do të paguajmë më për autostradat nëse taksat nuk ulen dhe nëse kompania “Autostrade spa” vijon të jetë menaxhuesja e tyre. Protestën e Parisit do ta sjellim në Romë. Le të mbledhim “jelekët e verdhë” të gjithë Italisë.”

Në Francë vijojnë protestat e ashpra kundër rritjes së çmimit të naftës. Me dhjetëra policë dhe protestues janë plagosur, ndërkohë që ka patur raste kur efektivët kanë lënë detyrën dhe u janë bashkuar protestave.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here