Serbia humbi në Luftën e Parë Botërore një të tretën e popullsisë

Gjatë Luftës së Parë Botërero Serbia humbi rreth 1 të 3 e popullsisë në luftë, ku mbi 50% e tyre ishin meshkuj. Ambasada Serbe në Tiranë, në kuadër të 100-vjetori të përfundimit të Luftës, me anë të një dokumentari shfaqi vështirësitë e ushtarëve dhe popullsisë serbe për mbijetesën e tyre.

Miroljub Zariç, Ambasadori serb në Tiranë: Ky dokumentar është në përkujtim të të gjithë ushtarëve dhe popullsisë serbe që humben jetën gjatë Luftës së Parë Botërore. Dhe nuk ishin pak. Mes atyre që dhanë jetën në këtë luftë ishte edhe gjyshi im dhe ai i bashkëshortes sime.

Diplomatë, historianë dhe gazetarë të pranishëm në shafqjen e këtij dokumentari u njohen me kalvarin e që ushtria Serbe bëri për të shpëtuar. Përmes Kosovës, Malit të Zi dhe Shqipërisë arriten në brigjet e Korfuzit me ndihmën anijeve italinave që i morën nga qyteti i Vlorës.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here