Firmosi arrestimin e Fullanit dhe Shpëtim Gjikës, në Vetting prokurori Ramadan Troci

Prokurori i ceshtjes se skandalit ne BSH, Ramadan Troci, duke dale nga Prokuroria e Tiranes, pasi ka marre ne pyetje Guvernatoren e komanduar te Bankes se Shqiperise, Eisabeta Gjoni ne lidhje me skandalin e vjedhjes se 713 milione lekeve nga Thesari i Shtetit./r/n/r/nProsecutor of issue of scandal in the Bank of Albania Ramadan Troci, leave Tirana Prosecutor office, after interrogating the commanded Governor of the Bank of Albania, Elisabeta Gjoni about the theft scandal of 713 million leke from the state treasury.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit i rikthehet listës prioritare të vetingut me prokurorin Ramadan Troci. Si ka ndryshuar pasuria e tij nga viti 2003 deri në fund të vitit 2017.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit i është rikthyer listës prioritare të vetingut me thirrjen në seancë dëgjimore të prokurorit të Prokurorisë së Përgjithshme, Ramadan Troci të premten. Troci është kandidat për Këshillin e Lartë të Prokurorisë- institucion që pret përfundimin e tre kandidatëve të fundit për t’u ngritur.

Hetimi administrativ për Ramadan Trocin është kryer nga trupa gjykuese e drejtuar nga Pamela Qirko dhe me anëtare Genta Tafa Bungon dhe Suela Zhegun.

Prokurori Troci e ka nisur karrierën në institucionin e akuzës në vitin 2000 dhe përgjatë një dekade ka punuar si prokuror në Bulqizë dhe në Dibër. Në vitin 2012, ai u transferua në prokurorinë e Tiranës, në vitin 2014 në prokurorinë e Vlorës dhe prej vitit 2016 punon si prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme.

Ky raport është prodhuar nga BIRN pas administrimit të deklaratave të pasurisë së këtij subjekti nga Inspektoriati i Lartë i Deklarimit dhe Kontrolli të Pasurive dhe Konfliktit të Interesit, ILDKPKI. Ai ka për qëllim bërjen e transparencës mbi pasurinë e gjyqtarëve dhe prokurorëve që i nënshtrohen procesit të vetingut.

Analiza e pasurisë është një ndër tre shtyllat e rivlerësimit për prokurorët, së bashku me kontrollin e figurës dhe vlerësimin e aftësive profesionale. Skeda grafike e mëposhtme paraqet ndryshimin e pasurisë së deklaruar të prokurorit Ramadan Troci nga viti 2003 deri në fund të vitit 2017.

Skeda e plotë e pasurisë:

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here