E shpalli veten të vdekur, i arratisuri ukrainas kapet duke bërë një jetë luksoze në…

Më 5 tetor, xhandarmëria franceze me mbështetjen aktive të Europolit arrestoi në Burgundy pranë Dijon një të arratisur të profilit të lartë nga Ukraina i cili po jetonte një mënyrë jetese luksoze në Francë.

Sipas mediave të huaja, i dyshuari mendohet të jetë pas një rasti kompleks të mashtrimit ndërkombëtar dhe pastrimit të parave, sipas njoftimit për shtyp të Europol të publikuar më 16 tetor.

Siç thuhet më tej, konfiskimet gjatë ditës së aksionit arrijnë në mbi 4.6 milionë euro dhe përfshijnë një kështjellë, një Rolls Royce Phantom të cilësisë së mirë dhe tri vepra arti nga Salvador Dali.

Më parë në janar, xhandarmëria franceze filloi një hetim mbi transaksionet e dyshimta që kishin të bënin me blerjen e një kështjelle, e cila ishte blerë për 3 milionë euro nga një kompani luksemburgase, pronari përfitues i së cilës ishte një qytetar ukrainas, i dyshuar për korrupsion në një shkallë të madhe në vendin e tij.

Duke pasur parasysh dimensionin ndërkombëtar të rastit, autoritetet franceze kërkuan me shpejtësi mbështetjen e Europolit.

Bashkëpunimi efektiv me autoritetet ukrainase dhe luksemburgase zbuloi se i dyshuari kryesor ishte kërkuar në vendin e tij për korrupsion.

Megjithatë, ai kishte arritur të shmangte drejtësinë duke prodhuar certifikatat e falsifikuara të vdekjes.

Gjatë një takimi operacional të mbajtur në Europol midis Francës, Luksemburgut dhe Ukrainës, u konstatua se i dyshuari nuk ishte vetëm i gjallë, por po gëzonte një mënyrë jetese të shkëlqyer në Francë.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here