Meta tregon nëse do ta dekretojë ligjin e Ramës për mbylljen e basteve sportive

Meta tregon nëse do ta dekretojë ligjin e Ramës për mbylljen e basteve sportive
Gjatë intervistës në emisionin ‘5 Pyetjet nga Babaramo’ në Report Tv, Presidenti Ilir Meta ka folur edhe për nismën e qeverisë për mbylljen e lojërave të fatit.

Gjatë intervistës në emisionin ‘5 Pyetjet nga Babaramo’ në Report Tv, Presidenti Ilir Meta ka folur edhe për nismën e qeverisë për mbylljen e lojërave të fatit. Por çfarë mendon Presidenti për këtë dhe a do e dekretojë ligjin?
Së pari, për mua është e rëndësishme që gjithçka të jetë në përputhje me Kushtetutën, me ligjet në fuqi dhe në interes të publikut, ashtu sikurse mbajta qëndrimin e ditur për sa i takon një favorizimi, sipas gjykimit tonë, që iu bë këtyre aktiviteteve para pak kohësh, do të mbaj në mënyrën më të hapur dhe më transparente qëndrimin në të ardhmen. Në tërësi, dua të them që është detyrë e të gjithë neve të dekurajojmë këto lloje aktivitetesh, të cilat po ndikojnë negativisht në shoqërinë tonë, në familjet shqiptare, duke u kthyer në një burim borxhesh, divorcesh, konfliktesh, në burim të dhunës familjare ndaj grave, ndaj fëmijëve, në një shqetësim të madh social.

Qeveria ka përgjegjësinë e saj dhe Parlamenti, për të gjetur rrugët më të mira në këtë drejtim, pasi unë mendoj që të gjithë ne duhet të vrasim mendjen në këtë vend, si do të zhvillojmë më shumë turizmin, bujqësinë, agroturizmin sepse nga favorizimi i këtyre varet e ardhmja ekonomike e shumicës së familjeve shqiptare në mënyrë të drejtpërdrejtë, por edhe në mënyrë indirekte, për më tepër që potenciali ynë në drejtim të bujqësisë, turizmit dhe agroturizmit është ende në fillimet e veta dhe na duhet një punë shumë e madhe për të bërë në këtë drejtim.

Loading...

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here