Ish-komandanti i UÇK-së: Pas luftës janë identifikuar rreth 13 mijë ushtarë

Ish-komandanti i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Sylejman Selimi, thotë se pas luftës janë identifikuar rreth 13 mijë ushtarë të UÇK-së.

Në një intervistë për Express dhe Televizionin 7, Selimi nga burgu i Dubravës, përmes telefonit, kërkon që tërë procesi i verifikimit të veteranëve të luftës të kthehet në piken zero dhe të shqyrtohet nga fillimi.

“Sipas të gjitha shënimeve të komandantëve, të zonave në përgjithësi ka variuar numri deri në 12700”, thotë Selimi.

“Ky është një numër që nuk është real dhe duhet të merren me të institucionet vendore po ashtu edhe ata që kanë luftuar”, shton ai, duke hedhur kundërshtuar numrin prej 60 mijë veteranëve që ka nxjerrë komisioni për verifikimin e statusit të tyre.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here