E paprecedent/ Soros zhvendoset në Beograd, Trump i vë pas Stiv Banon

Steve Banon ish strategu qendror i Donald Trump, në një intervistë ekskluzive që ka dhënë për RTS (TV publik Sërb), ndër të tjera ka vënë theksin në rolin negativ që luan Soros në Europë dhe Ballkan.

Steve Banon: “Në themel ajo cfarë përpiqemi të bëjmë, është kundërpesha ndaj George Soros. Ky i fundit është babai i të gjitha të këqijave në SHBA dhe Europë duke krijuar organizata joqeveritare të cilat kanë lidhje me mediat kryesisht me media të majta të cilat shndërrohen në oponente të qeverive të drejtuara nga partitë popullore apo ndryshe të djathta në të gjithë Europën.

Ajo çfarë do të bëjmë është kundërpesha. Ajo çfarë është e vërtetë, është se ai ka miliarda dollarë nga para nga të amerikanëve. Askush nga media të majta si BBC, Channel 4 apo “Times of London”, nuk flasin për këtë.

Pra ekipi i Sorosit me paratë e amerikanëve, kërkon të ndryshojë përqasjen e Europës dhe me këtë rast, ne po përpiqemi të jemi kundër kësaj ideje me sa më pak burime. Ne po ofrojmë proces të sofistikuar politik sesi ta luftojmë këtë që po bën Soros. Mendoj se do të jemi të suksesshëm në atë që do ti’u ofrojmë europianëve vecanërisht shteteve nacionale si vjen fjala në Itali, Hungari, Gjermani që të jenë zëra të vërtetë në Parlamentin Europian pas zgjedhjeve të pranverës 2019. Amerikanët nuk dëshirojnë që Europa të jetë protektorat, nuk duam të jemi fuqi ushtarake për të qenë mbrojtës. Europa mund të qëndrojë me këmbët e veta në aleancë me ne dhe kjo është ideja e Trump.

Europa është shumë e rëndësishme për presidentin Trump dhe sic duket shumë e rëndësishme për SHBA sepse ju (Europa) është ëma e civilizimit nga ku Bota e re u zhduk. Këtë e ka thënë presidenti Trump gjatë vizitës në Varshavë vitin e kaluar. Mund të shikoni shumë përpjekje vecanërisht në ngritjen e sistemeve të mbrojtjes jo të atyre që janë fakt i kryer, por edhe të atyre që do të kryhen në gjithë Europën dhe ky është “Top Prioritet”.

Unë mendoj se në këndvështrimin e ri gjeostrategjik, Ballkani apo dhe vecanërisht Kina, Turqia, Rusia po formojnë një bashkim të ri, ndërkohë që Ballkani ngelet një zonë me rëndësi të vecantë të paktën në skenën botërore.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here